G. Hamstra en Zoon 1e Nationaal Agen (oud)

Wat een geweldige prestatie van vader en zoon uit Harderwijk.
Op Maandag 28 Juni kwamen G. Hamstra en Zoon inkorven in ons NIC voor de vlucht
vanuit Agen.
Op Vrijdag 2 Juli om 07:00 uur werden de duiven gelost en deze duif uit 2018 vloog
ruim 13.5 uur en viel om 20:36 uur op de klep in Harderwijk.
Een mooie prestatie van deze duif aangezien de afstand bijna 1000 km is.

Gijs is actief in de duivensport vanaf begin jaren 60 vorige eeuw. Wilfred was als kind al vrij vroeg onder de indruk van de duiven en is vanaf 1989 volledig betrokken bij de dagelijkse verzorging. Vanaf 1990 zijn ze combinatie gaan vliegen onder de naam G. Hamstra en Zoon.

Vanaf 1999 zijn ze volledig overgeschakeld naar de marathon vluchten en dit volledig op nest. Hun mooiste moment in de sport op dit onderdeel was het behalen van het Nationaal hokkampioenschap Marathon in 2013. En naast dat we de middaglossingen graag spelen gaat ons hart iets sneller kloppen van de marathon vluchten die ’s morgens worden gelost.

De duivensport proberen zij op een zo eenvoudig mogelijke manier uit te voeren. Dit betekent voor ons dat alle vliegduiven op stro gehuisvest zijn en de kwekers op roosters. Bij de jongen wordt er helemaal geen mest verwijderd en de vliegduiven krijgen in het seizoen volle bak. De jongen worden in hun geboortejaar afgericht en dit zo mogelijk tot ongeveer 400 kilometer.

Ze zijn vanaf eind 2013 lid van één de sterkste vereniging in onze regio NW van afdeling 8 G.O.U, namelijk P.V. de Eendracht in Harderwijk. “Eendracht maakt ons sterk” is in deze vereniging de moraal. Iets wat we ook landelijk in de duivensport moeten nastreven en misschien ooit zelfs wel wereldwijd.

Hun motto binnen onze fantastische sport is; Kweken, spelen, selecteren maar bovenal GENIETEN. Proberen goed materiaal te bemachtigen om daar jongen van te kweken en vanaf het moment dat een duifje het levenslicht ziet, selecteren. Het ultieme is om duiven te kweken die kop kunnen vliegen ongeacht de discipline, afstand, ligging of weersomstandigheden.

Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.