Protocol inkorven

Protocol inkorven (max. 3 personen aanwezig)

De liefhebbers komen op afspraak naar de vereniging volgens een vooraf opgesteld rooster.
Twee dagen voor het inkorven geven de liefhebbers het aantal duiven op die ze mee willen geven op de wedvlucht, dit is belangrijk voor het te maken inkorfschema, geef je geen duiven op voor de wedvlucht mag je
nietinkorven op vrijdag.
Opgeven voor woensdagavond 18:00 uur via 
md24975@gmail.comof bel naar 0624654915, doorgeven hoeveel doffers en hoeveel duivinnen en of vrachtduiven je mee wil geven voor de vlucht.
De aantallen moeten woensdagavond voor 21:00 uur doorgegeven zijn aan de vervoerscommisie.

* Rol 1 is de centrumleider (Wouter) die ontvangt de liefhebber op gepaste afstand aan de zijkant bij de toiletten, de liefhebber haalt de duiven uit de auto en plaatst deze op de tafel voor de deur bij de toiletten, dan legt hij zijn klok op de manden, hij geeft duidelijk aan welke mand doffers zijn en welke duivinnen en neemt weer plaats in zijn auto.
Wouter desinfecteert de klok en de handvaten van de manden en zal de manden en de klok naar het lokaal verplaatsen richting de inkorftafel.

* Rol 2 is de inkorver (Gert) de deur waar we normaal doorheen gaan is nu open en daar staat de aanhangwagen al klaar met manden erin en daarvoor staat de inkorftafel.
Gert sluit de klok aan en voert alles in zoals gebruikelijk en zal de duiven uit de mand halen over de antenne halen en in de aanhangwagen plaatsen.

Zodra alle duiven over de antenne zijn geweest en in de aanhangwagen zitten koppelt Gert de klok los maakt deze schoon met desinfectie en legt deze op een tafel vlakbij het kantoor van Wijnand.
* Rol 3 de klokuitlezer (Wijnand) hij pakt de klok van de tafel vlakbij kantoor en leest deze uit zoals normaal ook gebeurt.
Zodra de klok is uitgelezen wordt deze schoongemaakt en weer op een tafel bij de bar neergelegd zodat de centrumleider (Wouter) de klok en de manden weer op de tafel bij de zijdeur kan zetten, hij maakt de klok en de handvaten van de manden schoon en Wouter geeft een seintje aan de liefhebber dat deze zijn manden weer kan pakken.

Dan geeft Wouter een seintje aan de volgende liefhebber volgens het schema en het proces begint opnieuw.

Belangrijk is dat alles telkens schoon gemaakt wordt na elke handeling en na het inkorven van de duiven van een liefhebber worden ook de handen gewassen door de mensen in het lokaal.

Als alles is ingekorfd zal de inkorver (Gert) de manden verzegelen, de klokuitlezer (Wijnand) legt de lijsten die mee moeten op een tafel voor de centrumleider (Wouter) en die brengt de duiven naar de vrachtwagen met 3 andere liefhebbers verdeelt over 2 auto’s want in Nijkerk moeten wij zelf de duiven in de vrachtwagen zetten, er mag vanuit Nijkerk nietgeholpen worden.

Aanvullende aanwijzingen voor iedereen:

Blijf thuis als je ziek bent of de afgelopen 24 uur ziek bent geweest.
Volg altijd de aanwijzingen van de centrumleider op (Wouter)

Houd je aan de regels ook buiten het gebouw (1,5 meter afstand van elkaar en niet met meer
dan 3 liefhebbers buiten het gebouw staan, duiven ingekorfd direct naar huis)

Geef duidelijk aan bij het aangeven van de duiven welke mand doffers zijn en welke duivinnen
en of het vrachtduiven zijn of wedvluchtduiven.
Er wordt
geencompetitie gevlogen dus de vluchten tellen nergens voor en er worden geen
inkorflijsten en afslaglijsten verstrekt die blijven in de vereniging liggen.

De klokken worden op dezelfde manier uitgelezen na de vluchten.