Harrie Kalter 1ste Nationaal en 1ste Internationaal Pau ZLU

Duivin “Kaysha”, 1ste Nationaal en 1ste Internationaal Pau ZLU.
Het was een kras duivin met de mooie naam “Kaysha”, de naam van zijn 5-jarige kleindochter welke in Ghana woont, en ze draagt ringnummer Nl18- 1481878. Zij was het die alle eer en belangstelling naar IJsselmuiden bracht. Ze zat bij het inmanden voor Pau op eitjes van ca. 10 dagen te broeden en Harrie had haar de laatste dagen een extra eitje in de schotel gelegd. Wellicht de motivatie om te gaan voor de overwinning.
Harrie had voor deze eerste ZLU-klassieker 27 nestduiven ingemand.
Hij wist van de aankomsten in Zeeland op zaterdag avond. Om half vijf was hij al uit bed om nog even de melding sites te raadplegen. Op de site van de Fondunie 2000 zag hij dat Tim Hage uit Woerden om 6.12 uur gepakt had en door zijn hoofd ging het dat hij toch voor 7 uur moest pakken om vroeg te zitten. Amper gelezen of hij zag een duif aankomen zetten en op de klep van de jaarlingen landden. Deze hadden een dag eerder een dagfondvlucht gevlogen en Harrie dacht dat het nog een nakomer was. Doch al snel kwam ze naar de klep van de oude duiven en Harrie bemerkte dat het een duif van Pau was. Dat was even schrikken en het hart ging een paar slagen sneller kloppen. Na het meldden in het NIC Putten verscheen hij al snel aan de kop van de meldlijsten. Het werden spannende uurtjes. Zou het….. Toen kwam het verlossende telefoontje van de ZLU. De nationale en internationale overwinning was een feit. Wie had dat kunnen bedenken. Al snel kwamen er van alle kanten telefoontjes met felicitaties en werd het voor Harrie een hectische dag. Van de volgende aankomsten heeft hij er maar weinig gezien zo‘n drukte was het. Ongelofelijk. Verdere aankomsten 8 u49 – 8u57, 9u17 – 9u21 (2x) – 9u43 – 10u05 – 10u08 (2x) – 10u10 – 10u15 – 10u26 – 10u37 – 10u46 – 10u49 en tot 11.30 zaten er 18 in de klok. In de Fondunie 2000 stonden ze allen binnen het aantal te melden duiven en dit waren dus 18 prijzen tegen 1.491 duiven.