Kees en Arjan 1e op Quievrain

Zaterdag waren er twee vluchten, een natour vlucht vanuit Quievrain en een midfond vlucht vanuit Pt. St. Maxence.
De natour vlucht Quievrain werd gelost om 09:15 uur met een zwakke Oost-Zuid Oosten wind en de duiven begonnen hun reis terug naar hun thuisbasis in Putten over een afstand van ruim 244 km.
Het beloofde een pittige vlucht te worden want de temperatuur liep al behoorlijk op.
Op deze vlucht mochten zowel oude als jonge duiven mee.
De eerste duif in onze vereniging viel om 12:24 uur bij K. v/d Broek en Zn. deze doffer vloog 1291 meter per minuut wat gelijk staat aan 77 km per uur.
H. v/d Kraats draaide als tweede in onze vereniging een jonge duif en Comb. Boeve – Drost draaide een jaarling als eerste.
Ook G.J van Putten en G. Doppenberg draaide bij de eerste tien in onze vereniging.
Op de midfond vlucht vanuit Pt. St. Maxence met een afstand van ruim 392 km tot Putten die gelost werd om 09:00 uur draaide onze voorzitter weer een mooie nummer 1 en 2 in onze vereniging.
De eerste duif in onze vereniging viel om 14:43 uur bij G.J van Putten, deze doffer vloog 1138 meter per minuut wat gelijk staat aan 68 km per uur.
G.J van Putten draaide vier duiven bij de eerste tien in onze vereniging en W. v/d Hoek draaide er drie bij de eerste tien en ook G. Doppenberg en Comb. Boeve – Drost stonden bij de eerste tien vermeld.
Deze week worden de jonge duiven voorbereid voor een vlucht vanuit Sens en de oude en natour duiven worden voorbereid voor een vlucht vanuit Niergnies.